Preskoči na glavno vsebino

Kako pomembna je umetna inteligenca!Kako pomembna je umetna inteligenca!


Časnik Newyork Times je objavil prispevek v katerem napoveduje, da bo Evropska komisija v ponedeljek, 4. februarja dodelila približno 2 milijadri evrov sredstev za raziskovalne namene. Polovica teh sredstev bo namenjeno za posnemanje delovanja možganov (umetna inteligenca), druga polovica pa za raziskave grafena (nanotehnologija). Gre za največja podeljena sredstva evropskih oblasti doslej, njihov namen je vzpodbuda inovativni industriji v EU in bližnji okolici.  
S tem naj bi se ohranila znanstvena odličnost Evrope. Sredstva bodo pritekala naslednjih deset let, prispevale pa jih bodo vlade, razna podjetja in univerze. Posamezni projekti bodo dobili 54M€. O podrobnostih bo odločeno v prihodnjih mesecih.

Komentarji in všečkanje (+1) so zaželjeni!


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Bipropagation demo in TensorFlow

Bipropagation is a new Deep Learning algorithm. It is much faster and much more reliable than Backpropagation. Here is the demo from the  ResearchGate and GitHub. Inner layers of the Neural Network have not hidden anymore. Learning is done layer by layer with much fewer iterations. Please cite me in your work.


Click the G+button if you like this demo. Any comments are desirable.

Po poteh nekega algoritma

Ko sem med raziskovanjem za potrebe podiplomskega študija dobil idejo za nov algoritem strojnega učenja, me je prevzel notranji nemir. Zaslutil sem, da sem na sledi pomembnega odkritja in v hipu sem začutil kako se mi po žilah pretaka adrenalin. Pravijo, da je raziskovalna strast lahko večja  celo od tiste hazarderske,  ki je menda zakrivila številne zgodbe iz črne kronike. No, na vso srečo pa raziskovalna strast ni povezana s tako nizkotnimi pobudami kot hazarderska. Ideji algoritma je nato sledil njegov razvoj, ki je trajal več kot leto in je bil prežet s številnimi vzponi in padci. Navidezne težavice so pogosto preraščale v težave, a na srečo se je vedno našla rešitev za njih. V meni sta se tako prepletala dvom in radost, dokler eksperimenti niso potrdili vseh mojih pričakovanj. Takrat so me preplavili prijetni občutki vznesenosti, ki bi jih lahko primerjali z nekakšno zaljubljenostjo. Ko si vznesen si stvarnost slikaš lepšo, kot je v resnici in tako sem naivno pričakoval, da bo s…

A new Deep Learning Algorithm: One-Step Method

We are living in the AI era where progress is faster and faster each and every single day. Here is another one discovery in this field: One Step Method, a new machine learning algorithm which can do many things, amongst other can replace digital circuits with neurons, can find the even better construction of neural network than Border Pairs Method. More you can find in the 3rd chapter of our book: Machine Learning: Advances in Research and Applications from Nova Science Publishers.
This new algorithm is also suitable for Deep Learning in combination with other methods like convolutional learning, bipropagation, border pairs method, autoencoder and others.